Groepenkast uitbreiden? Beste prijzen laagste kosten

Nu u op het punt staat te verbouwen komt daar veel bij kijken. Behoudens bijvoorbeeld het verplaatsen of vernieuwen van de keuken komt daar ook de electriciteit ter sprake. Groepenkasten van voor 1974 zijn niet meer van deze tijd omdat aardlekschakelaars ontbreken. En zoals u vermoedelijk weet (of niet) zijn aardlek schakelaars een onlosmakelijk onderdeel van uw veiligheid.

Meestal komt de vraag, of de groepenkast uitgebreid moet worden, aan de orde bij uitbreidingen of vervanging van de elektrische installatie. Wist u trouwens dat de ronde witte knoppen, zogenaamde groep schakelaars, na meer dan circa 30 jaar hun beste tijd hebben gehad. In het slechtste geval kunnen deze brand veroorzaken (“brand door kortsluiting”).

Wat we ook vaak tegenkomen is dat  door diverse uitbreidingen in de loop der jaren de oude groepenkast een rommeltje is geworden. Afhankelijk van de staat en leeftijd van uw groepenkast is in de meeste gevallen het oplappen of uitbreiden van de bestaande groepenkast niet rendabel ten opzichte van de kosten en het gemak van een nieuwe groepenkast.

 

Snel een prijsindicatie?

Uitbreiden van uw groepenkast met meer groepen

Door de opkomst en het gebruik van allerlei apparatuur wordt er een groter beroep gedaan op de groepenkast. Geen wonder dat veel gezinnen de groepenkast moeten uitbreiden. Indien u de groepenkast wilt uitbreiden kunt u hiervoor het beste een specialist inschakelen. Bij ons kunt hierover informatie opvragen. Naast de informatie op de website kunt u ons contacten met al uw problemen en vragen.

Wilt u ook vakkundig advies? Neem contact met ons op, of vraag een vrijblijvende offerte aan. U ontvangt zo spoedig mogelijk een bericht van ons. Wellicht snel tot ziens als nieuwe klant.

Vragen & Antwoorden

1 Kan ik zelf mijn groepenkast uitbreiden?

Het wordt sterk aanbevolen om een gekwalificeerde elektricien in te schakelen voor het uitbreiden van je groepenkast. Elektrische werkzaamheden kunnen gevaarlijk zijn en vereisen expertise om correct te worden uitgevoerd, dus het zelf doen kan risico's met zich meebrengen.

 

2 Is het veilig om mijn groepenkast uit te breiden?

Ja, het is veilig om je groepenkast uit te breiden, maar het is belangrijk om een professionele elektricien in te schakelen. Zij zullen ervoor zorgen dat de uitbreiding veilig en volgens de vereiste normen wordt uitgevoerd om elektrische problemen te voorkomen.

 

3 Wanneer moet ik mijn groepenkast uitbreiden?

Overweeg het uitbreiden van je groepenkast wanneer je nieuwe elektrische apparaten toevoegt, je regelmatig overbelasting ervaart, of als je verbouwingen plant. Een elektricien kan je adviseren over de beste oplossing voor jouw specifieke situatie.

 

4 Hoeveel extra groepen kan ik toevoegen aan mijn groepenkast?

Het aantal extra groepen dat je kunt toevoegen hangt af van de grootte van je groepenkast en de beschikbare ruimte. Een professionele elektricien kan de capaciteit beoordelen en je vertellen hoeveel extra groepen mogelijk zijn.

 

Electra-Concurrent
  • Bespaar tot wel 40%
  • Binnen 2 min. een prijs
  • Erkend door NOA
  • Bijna 31 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

Jouke is een ras echte Amsterdammer die al meer dan 53 jaar specialist en bouwkundige is in de bouwwereld. In 1993 zette Jouke onder andere de Electra-Concurrent b.v. op en met groot succes…
Ellectra-Concurrent
  • Veiligheid en naleving
  • Service door heel Nederland!
  • Gecertificeerd personeel
  • Duurzaam